Deventer is een levendige stad in Zuid-West Overijssel. Een plaats die lang tot de kleine steden behoorde, maar in 2020 het inwonersaantal van 100.000 overschreed en daarmee officieel toetrad tot de grote Nederlandse steden. Wat gebeurt er zoal in Deventer? Welke wijken zijn er? Bezienswaardigheden? En hoe zit het met de woon- en werkgelegenheid? Alles wat je moet weten over wonen in Deventer.

Wonen in Deventer

Deventer heeft 100.718 inwoners. Het is na Enschede en Zwolle, de grootste stad van de provincie Overijssel. Met 15 wijken, tientallen buurten en een totale oppervlakte van 134,37 km² is er meer dan voldoende woonruimte. De gemeente telt 45.987 woningen en 44.803 huishoudens wonen in Deventer. Meer dan de helft van de huizen zijn koopwoningen: 56,3 procent. Gemiddeld betaalde je hier in 2019 €196.400 voor. Wie wonen en werken wil combineren kan meteen aan de slag! Er zijn meer dan 9.000 bedrijven gevestigd in de hanzestad aan de IJssel.

Bezienswaardigheden in Deventer

Als hanzestad kent Deventer een mooie geschiedenis. En er is veel bewaard gebleven van deze glorie. Het oudste bewoonde stenen huid van Nederland bijvoorbeeld, de Wilhelminabrug (bekend uit de film ‘Een brug te ver’, over de slag om Arnhem), de historische stadsmuur, de oude watertoren, museum de Waag midden op de Brink en natuurlijk de IJssel en haar prachtige uiterwaarden!

Wijken in Deventer

Er zijn dus 15 wijken in Deventer. Deze variëren van de historische Binnenstad tot de nieuwere wijken zoals het Havenkwartier en de Vijfhoek. Wat de beste plek is om te wonen in Deventer, hangt af van je woonwensen. Wil je centraal wonen? Goede parkeergelegenheid hebben? In een kindvriendelijke buurt wonen? Of vlakbij de snelweg? In deze stad is er voor ieder wat wils! Wil je meer weten over de mogelijkheden van wonen in Deventer? Laat je informeren door een makelaar in Deventer. Hij of zij kan je alles vertellen over de omgeving, de huizenprijzen en over de mogelijkheden om dit te financieren.

Author