Heb je spier- of gewrichtspijn? Kleine klachten kunnen uitgroeien tot grote problemen! Het is daarom goed om direct te handelen. Je houding is vaak een grote boosdoener. Tijdens het werken, maar ook als je in beweging bent of juist wanneer je slaapt. Een medisch matras kopen biedt uitkomst. Welke klachten kun je hiermee voorkomen en behandelen? En waar moet je op letten als je een speciaal matras aanschaft?

Een medisch matras kopen

Gemiddeld genomen brengen we een derde van ons leven door in bed: zo’n 8 uur per nacht. Een goede nachtrust is daarom essentieel voor onze gezondheid. Ook bij specifieke klachten kan het juiste matras de oplossing zijn. In zo’n geval is het raadzaam om een medisch matras te kopen. Dit helpt o.a. bij klachten als nekpijn, rugpijn, schouderpijn en hoofdpijn. Waar moet je op letten als je een medisch matras koopt? 3 tips.

De juiste ondersteuning

Een goed matras biedt de juiste ondersteuning en zorgt ervoor dat de druk op spieren en gewrichten afneemt. Dit werkt met zogenaamde drukpunten, die ervoor zorgen dat niet jij, maar het matras je lichaamsgewicht draagt. Als de nek, schouders en rug op de juiste manier worden ondersteund, hoeven je spieren niet te werken als je slaapt en komen ze volledig tot rust. Zo wordt jij weer fris en pijnvrij wakker!

Goede ventilatie

Ga je een medisch matras kopen, dan is het ook verstandig om een matras te kiezen dat goed ventileert. Ieder mens zweet in bed, de één meer dan de ander. Heb je veel last van nachtelijk zweten, dan is goede ventilatie nóg belangrijker: een matras dat ademt en op die manier voorkomt dat je badend in het zweet wakker wordt. Ook vocht kan namelijk problemen veroorzaken: huiduitslag bijvoorbeeld.

Medisch matras kopen met anti-allergische eigenschappen

We noemden het net al even: huiduitslag, ook een veelvoorkomende klacht in bed. Dit kan worden veroorzaakt door nachtelijk zweten, maar je kunt ook simpelweg allergisch zijn voor bepaalde stoffen. Kies daarom voor een medisch matras met anti-allergische eigenschappen. Deze matrassen zijn stofdicht voor huisstofmijt en allergenen stoffen, de vulling is voorzien van fibers die geschikt zijn voor mensen met astma en allergie en ze voorkomen schimmel- en bacterievorming.

Author