Wanneer het gaat om informatiebeveiliging, dan gaat het ook om ISMS en ISO 27001. Er zijn verschillende certificeringen die ervoor moeten zorgen dat je weet waar je aan toe bent en hoe goed de beveiliging geregeld is. Alleen dan moet je wel weten welke voordelen je kunt behalen. ISO2Handle is een bedrijf die jou hier meer over kan vertellen en ook kan helpen om jouw beveiliging op een goede manier te gaan regelen. Maar wat is het nou precies? Onderstaande informatie legt in het kort uit.

Dit is ISMS

ISMS staat voor Information Security Management System. Dit is een managementsysteem dat speciaal ontwikkeld is voor informatiebeveiliging. Dit systeem sluit aan bij de strategie en het beleid van jouw organisatie. Het moet daarom geïntegreerd worden in de huidige processen. Het doel is om informatie nog beter te beveiligen dan wanneer je dit systeem niet voor jouw bedrijf hebt. Het komt daarom ook altijd in combinatie met ISO 27001. Zo wordt alles op elkaar aangesloten.

Voldoende veiligheid van informatie

Met ISMS kun je er dus voor zorgen dat alle gegevens die jij hebt binnen het bedrijf niet in handen van derden kunnen vallen. Dit is belangrijk wanneer je veel klantgegevens hebt of alle leveranciers in een lijst hebt staan. In plaats van dat deze bestanden in een onbeveiligd systeem opgeslagen staan, heb je een beveiligingslaag die niet gebroken kan worden door hackers. Je kunt er daarom te allen tijde bij wanneer je het nodig hebt om de bedrijfsvoering goed uit te kunnen voeren.

Author