Als je een bedrijf hebt ben je erbij gebaat dat de kwaliteitsmanagement optimaal functioneert. Het gaat hier om het samenwerken van alle lagen van jouw bedrijf waardoor een zo goed mogelijk resultaat ontstaat. Effectief functioneren doe je dan ook wanneer je het juiste kwaliteitsmanagement systeem hanteert, iets waar je meer over leest op Je leest hier meer over op iso2handle.nl/. We geven je 3 praktische tips om dit te doen. 

Een systeem op maat
je kan ervoor kiezen om gelijk te investeren in een zo goed mogelijk systeem wat aan zoveel mogelijk eisen voldoet maar de vraag is of dit effectief is. Je wil de kosten er immers wel uithalen als bedrijf. Het is dan ook voor een klein bedrijf wat minder dan 15 medewerkers heeft niet noodzakelijk om een zeer uitgebreid pakket aan te schaffen. Met de business editie van Office met Word, Excel en Powerpoint kom je een behoorlijk eind op weg. 

Een middelgroot bedrijf
Heb je een middelgroot bedrijf met tussen de 15 en 100 medewerkers en is er sprake van niet al te complexe processen in het bedrijf dan  heb je twee keuzes. Zit je in de INK 1 en 2 fase dan is er nog sprake van een onvolgroeid bedrijf. In dit geval is het zaak dat je investeert in kwaliteitsmanagement software wanneer dit een bewezen goed resultaat oplevert. Het kan geen kwaad om hier eerst een consultant voor in te schakelen die kijkt of dit noodzakelijk is. Dit is verantwoorder dan direct te investeren in een kostbaar software pakket. Bij een bedrijf in de INK 3 fase kies je voor een specifiek softwarepakket. 


Een grote organisatie
Heb je ene grote organisatie of is er sprake van complexe processen dan voorzie je in een pakket wat op maat gemaakt is voor jouw bedrijf. Dat doe je door eigen ICT specialisten in dienst te nemen. 

Author